Veckans lunchlåda: Laxfilé med ugnsrostad kålrot

 
En av veckans lunchlådor består av fisk, närmare bestämt lax. När jag gör matlådor brukar jag göra två rätter, varav den ena lagar sig själv. Lax med ugnsrostad kålrot lagar sig själv i ugnen och kräver knappt vägas och mätas om man använder färdigskurna bitar á 125g. Grönsaker är alltid gratis utifrån ett viktväktar-perspektiv.

Laxfilé med ugnsrostad kålrot (4 portioner á 7 propints)
4 laxfiléer
Findus frysta Örtkryddor Provencale
Citronsaft och zest
Kålrot
Vitlöksklyftor
Salt och peppar
1 matsked olivolja
Krydda laxfiléerna med de frysta kryddorna, salta och peppra. Hyvla över citronzest och pressa ur citronjuicen, sätt in i ugnen. Skala och hacka kålroten i lagom stora bitar och blanda den med en hackad vitlök, olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen.

Jag har ingen exakt tid eller grader men runt 200 grader tills det är klart helt enkelt!

Efter tillagning lägger jag laxfiléerna i varsin låda. Väger all den färdiga kålroten och delar det på fyra för att sedan portionera ut jämnt.

Klart! Superenkelt och fantastiskt gott. Brukar göra en sallad till med spenat och tomater samt hälla över lite ceasardressing! Adderar man dressing blir hela middagen 8 propoints.
 
 
Allmänt | | Kommentera
Upp