Tre olika sallader

 
Tre olika sallader, tre olika smaker! Naturligtvis fungerar all mat som hamnar i den här bloggen att göra till en vanlig middag. Det som skiljer sig är att jag enbart fokuserar på sådant som inte kräver så mycket detaljarbete utan det går att göra mängder av det utan större arbete. För att en matlåda ska vara bra - förutom att den är god naturligtvis - är att den kan hålla sig fräsch. Därför fugnerar vissa saker bättre i en matlåda än andra. 
 
En sak innan vi börjar, införskaffa en matvåg! Det gör livet mycket lättare om man är intresserad av näringsberäkningarna.
 
Vintersallad (4 portioner á 2 propoints) 
En rejäl mängd blandad sallad
En röd lök 
80 gram salladsost/fetaost (10%)
10 st valnötshalvor
 
Asiatisk råkostsallad (4 portioner á 2 propoints)
Gurka
Morötter
Salladslök
3 msk sesamfrön
1 msk honung
Skal och juice från en lime
Risvinäger
1 msk sesamolja
 
Tomatsallad (4 portioner á 2 propints) 
Tomater
Gurka (gärna urkärnad eftersom det blir mindre vätska av den då)
Valfria frysta kryddor (Örtkryddor Provencale, Basilika, Oregano etc.)
Ett paket mozzarella 
1 tsk olivolja
 
Det bästa med de här salladerna är att de går att göra stora mängder och ha i en skål i kylen, fyllda i fryspåsar eller mindre matlådor i kylen.
 
 
Sallad, Tillbehör | matlåda inspiration tips, sallad |
Upp